BejelentésTRAIN SIMULATOR ACTIVITIES
by LEVIBOY

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
476. METROPOL EuroNight kiadva!

Az Alföld 5.1-es frissítésében kiadásra került a 476. METROPOL EuroNight-csomag, az általam továbbfejlesztett új, magyar jelzőrendszerrel együtt. A frissítés letölthető erről a linkről: http://jadro.yofej.hu/files/ downloads/alfold_51.exe , a szükséges járműállomány pedig innen, a honlapról, a Trainset menüpontnál.

tovább >>


Új jelzőrendszer az Alföld 5.1-re

Az Alföld 5.1-re általam készített és telepített új fejlesztésekről bővebb információt és activityszerkesztéshez szükséges fontos tudnivalókat itt olvashatsz.

tovább >>


2009.12.24. Tervek - Alföld 5. Activity Pack

Az Alföld 5. valóban szép ajándék mindannyiunk számára. Az activity-k szempontjából viszont rossz hír, hogy amit az Alföld 4-re már elkészítettem azokat most újból meg kell csinálnom az 5-re is: ingavonattal is járható Nyugati elkészítése (ezt tegnap éjjel elvégeztem) és az áltlam kidolgozott, új, menetiránytól függő térközjelző-rendszer működőképessé tétele a teljes pályára + tesztelése. Emellett az Alföld 5-ben történt több olyan - amúgy hasznos - módosítás, melyek miatt viszont az activityknél több mindent újból kell kezdeni. A sok késedelem kárpótlásáért majd egy Alföld 5. Activity Pack-ben szeretnék kiadni mindent.

METROPOL EuroNight

JÖN! JÖN! JÖN! Elkészült a METROPOL EuroNight valós forgalmú activity-je az Alföld 4. pályára. A kiadásra a most készülő 2128.sz. zónázóval együtt kerül sor.

FONTOS!

Az 1372-es gyors C. és D. változatához készült egy apró, de fontos javítás! Már fel is került az oldalra. Aki viszont 2009.04.27. előtt töltötte le az act csomagot, attól kérem, hogy töltse le még egyszer!

Kibővített Bombardier Traxx mozdony

Elkészült a D-BTK 185-615-2 pályaszámú Bombardier Traxx villanymozdony éjszakai vezetőállással és kapcsolható kabinvilágítással kiegészített változata.

tovább >>


1372. nemzetközi gyorsvonat-csomag

A 6 activity-t tartalmazó csomagban a Burgas - Pozsony között közlekedő 1372. sz nemzetközi gyorsvonatot vezethetitek az érintett vonalak és a Keleti pu. valós személyforgalma mellett 6 különféle változatban: ideális, késett, rendkívüli körülmények, előzések, mozdonycserék, tolatómozdonyos szolgálatok és egyenként több, mint 30-60 AI vonat!

tovább >>


451-1. nemzetközi gyors

Letölthető a 451-1. sz.Arad - Bp-Keleti pu. között közlekedő nemzetközi gyorsvonat valós személyforgalmú activity-je. A csomag 2 feladatot tartalmaz: egy közel ideális és egy rendkívüli körülmények közöttit, egyenként 33-37 AI vonattal!

tovább >>


Felvidéki vonatozás

Pozsonyból a cseh határig! Kiadásra kerül a Pozsony-Újvárosból Jókútig közlekedő 2014. sz. szlovákiai személyvonat activity, a 2009-es hivatalos szlovák menetrenddel és a ZSR 126-os vonal valós személy- és teherforgalmával.

tovább >>


43599. teher

Elkészült a 43599. sz. éjszakai tehervonat activity-je! A vonatot Szobtól vezetheted a rákospalotai körvasút elejéig, a hivatalos szolgálati menetrend és a 70-es vonal valós személy- és teherforgalma mellett. A kiadásra a most készülő további 2 activity-vel egyidőben kerül sor. KIADVA!

tovább >>

Hogyan cserélhetjük gyorsan
az eltérő sínkészletű pályákat?

A magyar pályák többsége az Xtracks sínkészletet használja, mely talán az egyik legelterjedtebb és legszínvonalasabb. Ennek ellenére létezik számos értékes pálya, melyet még az Xtracks előtt elkezdtek építeni vagy valamilyen más okból ettől eltérő sínkészletet használnak. Ezek telepítése elsőre bonyolult és ha nem vagyunk jártasak, akkor sajnos tönkre is tehetjük az Xtracks-es pályáinkat. Ha azonban körültekintően járunk el, akkor a folyamat túl összetettnek és időigényesnek tűnhet. Íme az egyszerű, biztos és gyors megoldás.

(A módszert a ZSR130-as ingyenes szlovák pálya feltelepítésén mutatom be, de a folyamat alapja más pályákra is ugyanígy alkalmazható.)

A módszer lényege az előre gondosan összeszedett és egy helyen tárolt könyvtárak egy gombnyomással történő átmozgatása. (Ehhez ajánlom a Total Commander nevű programot, mely a leggyorsabb és legáttekinthetőbb ingyenes filekezelő szoftver.)

Azonos sínkészletű pályák cseréje

A TS-ben a pályák a Train SimulatorROUTES könyvtárban helyezkednek el. A gyorsabb futás érdekében itt célszerű mindig csak egy pályát tárolni, ezért én az azonos sínkészletű pályákat is állandóan cserélgetem.

Ennek érdekében az éppen nem használt pályáinknak  hozzunk létre egy „Pihenő pályák” nevű mappát. (Ezt helyezhetjük bárhová, csak arra vigyázzunk, hogy a TS-sel azonos meghajtón legyen, mert ebben az esetben az átmozgatás villámgyors. Én az egyszerűség kedvéért a TS főkönyvtárában hoztam létre.)

Ha azonos sínkészletű pályát akarunk cserélni, akkor mozgassuk át a ROUTES mappában lévőt a „Pihenő pályák” könvytárba, innen pedig tegyük át a kívánt pályát a ROUTES könyvtárba! Máris készen vagyunk!

Eltérű sínkészletű pályák cseréje

A módszer ekkor is ugyanaz, csak ebben az esetben a ROUTES mappán kívül, a TS főkönyvtárában található GLOBAL és SOUND mappát – továbbá azon speciális könyvtárakat, melyeket csak az eltérő sínkészletű pályánk használ – is át kell mozgatnunk.
A csere itt is közel olyan gyors, mint a fenti esetben, kizárólag az előkészület bonyolultabb, de azt csak egyszer kell megcsinálni.
Tekintsünk egy konkrét példát: tegyük fel, hogy az Alföld 4. pályát szeretnénk lecserélni a ZSR130-as pályára, majd felváltva, tetszőlegesen használni kívánjuk őket!

 Előkészület (csak egyszer kell végrehajtani):

1.      Először telepítenünk kell a ZSR130-as pályát! A telepítés előtt mozgassuk át az Alföld 4. pályát a „Pihenő pályák” mappába a fent leírt módon!   A „Pihenő pályák” könyvtáron belül hozzunk létre egy „Pihenő GLOBAL+SOUND” nevű mappát és ide mozgassuk át a TS főkönyvtárában lévő GLOBAL és SOUND mappát!

2.      Telepítsük fel a ZSR130-as pályát! (Ennek részletes leírását a következő cikkben olvashatjátok.)

3.      A feltelepített pályát tároljuk el a következő formában: a „Pihenő pályák” könyvtárunkon belül hozzunk létre neki egy „Pihenő ZSR130” mappát! Ide mozgassuk át a TS főkönyvtárából – a pálya feltelepítését követően létrejött – GLOBAL, ROUTES, SOUND és TRACK_B mappákat!

4.      Állítsuk vissza az eredeti állapotot: a „Pihenő pályák” könyvtárból mozgassuk vissza az Alföld 4. pályát a ROUTES mappába, az eredeti GLOBAL-t pedig az „Xtracks-es GLOBAL”-ból a TS gyökérkönyvtárába!

Ezt követően már oda-vissza tudjuk váltogatni a pályákat néhány másodperc alatt.   

Pályacsere (Cseréljük le az Alföld 4-et a ZSR130-ra!):

1.      Mozgassuk át a ROUTES mappából az Alföld 4. pályát a „Pihenő pályák”, a GLOBAL és a SOUND könyvtárakat pedig a Pihenő pályák/Pihenő GLOBAL+SOUND mappába!

2.      Mozgassuk át a Pihenő pályák/Pihenő ZSR130 mappa teljes tartalmát (azaz az itt lévő GLOBAL, ROUTES, SOUND és TRACK_B nevű könyvtárakat) a TS főkönyvtárába! Ezzel készen is vagyunk!

Pályacsere (Cseréljük le a ZSR130-at Alföld 4-re!):

1.      Mozgassuk vissza a TS főkönyvtárából a GLOBAL, ROUTES, SOUND és TRACK_B mappákat a Pihenő pályák/Pihenő ZSR130 könyvtárba!

2.      Mozgassuk vissza a „Pihenő pályák” mappából az Alföld 4-et a ROUTES, a Pihenő pályák/Pihenő GLOBAL+SOUND könyvtárból pedig a GLOBAL és SOUND mappákat a TS gyökérkönyvtárába! És készen is van!

-> Nyomtatható verzió letöltése

<< visszaKépgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!