BejelentésTRAIN SIMULATOR ACTIVITIES
by LEVIBOY

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
476. METROPOL EuroNight kiadva!

Az Alföld 5.1-es frissítésében kiadásra került a 476. METROPOL EuroNight-csomag, az általam továbbfejlesztett új, magyar jelzőrendszerrel együtt. A frissítés letölthető erről a linkről: http://jadro.yofej.hu/files/ downloads/alfold_51.exe , a szükséges járműállomány pedig innen, a honlapról, a Trainset menüpontnál.

tovább >>


Új jelzőrendszer az Alföld 5.1-re

Az Alföld 5.1-re általam készített és telepített új fejlesztésekről bővebb információt és activityszerkesztéshez szükséges fontos tudnivalókat itt olvashatsz.

tovább >>


2009.12.24. Tervek - Alföld 5. Activity Pack

Az Alföld 5. valóban szép ajándék mindannyiunk számára. Az activity-k szempontjából viszont rossz hír, hogy amit az Alföld 4-re már elkészítettem azokat most újból meg kell csinálnom az 5-re is: ingavonattal is járható Nyugati elkészítése (ezt tegnap éjjel elvégeztem) és az áltlam kidolgozott, új, menetiránytól függő térközjelző-rendszer működőképessé tétele a teljes pályára + tesztelése. Emellett az Alföld 5-ben történt több olyan - amúgy hasznos - módosítás, melyek miatt viszont az activityknél több mindent újból kell kezdeni. A sok késedelem kárpótlásáért majd egy Alföld 5. Activity Pack-ben szeretnék kiadni mindent.

METROPOL EuroNight

JÖN! JÖN! JÖN! Elkészült a METROPOL EuroNight valós forgalmú activity-je az Alföld 4. pályára. A kiadásra a most készülő 2128.sz. zónázóval együtt kerül sor.

FONTOS!

Az 1372-es gyors C. és D. változatához készült egy apró, de fontos javítás! Már fel is került az oldalra. Aki viszont 2009.04.27. előtt töltötte le az act csomagot, attól kérem, hogy töltse le még egyszer!

Kibővített Bombardier Traxx mozdony

Elkészült a D-BTK 185-615-2 pályaszámú Bombardier Traxx villanymozdony éjszakai vezetőállással és kapcsolható kabinvilágítással kiegészített változata.

tovább >>


1372. nemzetközi gyorsvonat-csomag

A 6 activity-t tartalmazó csomagban a Burgas - Pozsony között közlekedő 1372. sz nemzetközi gyorsvonatot vezethetitek az érintett vonalak és a Keleti pu. valós személyforgalma mellett 6 különféle változatban: ideális, késett, rendkívüli körülmények, előzések, mozdonycserék, tolatómozdonyos szolgálatok és egyenként több, mint 30-60 AI vonat!

tovább >>


451-1. nemzetközi gyors

Letölthető a 451-1. sz.Arad - Bp-Keleti pu. között közlekedő nemzetközi gyorsvonat valós személyforgalmú activity-je. A csomag 2 feladatot tartalmaz: egy közel ideális és egy rendkívüli körülmények közöttit, egyenként 33-37 AI vonattal!

tovább >>


Felvidéki vonatozás

Pozsonyból a cseh határig! Kiadásra kerül a Pozsony-Újvárosból Jókútig közlekedő 2014. sz. szlovákiai személyvonat activity, a 2009-es hivatalos szlovák menetrenddel és a ZSR 126-os vonal valós személy- és teherforgalmával.

tovább >>


43599. teher

Elkészült a 43599. sz. éjszakai tehervonat activity-je! A vonatot Szobtól vezetheted a rákospalotai körvasút elejéig, a hivatalos szolgálati menetrend és a 70-es vonal valós személy- és teherforgalma mellett. A kiadásra a most készülő további 2 activity-vel egyidőben kerül sor. KIADVA!

tovább >>Szavazás
1372. nemzetközi gyorsvonat-csomag

[Burgasz / Várna] – Kaspican – Rusze – Giurgiu Nord – Videle – Craiova – Filiasi – Simeria/Piski – Déva – Arad – Curtici/Kürtös – Lőkösháza – Békéscsaba – Szolnok – Budapest-Keleti pu. – Budapest-Kelenföld – Győr – Hegyeshalom – Rajka – Bratislava hl.st./Pozsony főpu. – [Praha hl.n./Prága főpu.]

A 6 activity-ből álló csomag a Burgas, Várna és Pozsony között közlekedő 1372. sz. nemzetközi gyorsvonatot tartalmazza Szolnoktól Budapest–Keleti pályaudvarig – 6 különböző változatban – a vonat hivatalos menetrendje és kocsiösszeállítása, valamint a 120a, a kapcsolódó vonalak és a Keleti pu. valós személyforgalma mellett, egyenként több mint 30-60-AI vonattal!

Az 1372-es a valóságban

Az 1372. számú nemzetközi gyors egy időszakosan közlekedő vonatkülönlegesség, mely egyedülálló módon közvetlen összeköttetést teremt Prága, Pozsony, Budapest és a bolgár tengerpart két legjelentősebb városa, Várna és Burgasz között. A vonat érdekessége, hogy csak nyári időszakban közlekedik és az út hosszúsága miatt szinte kizárólag másodosztályú, nemzetközi, fekvőhelyes kocsikból áll. További különlegesség, hogy az 1372-es nyáron is csak meghatározott napokon közlekedik, ráadásul minden napon más-más kocsi-összeállításban!

A nemzetközi gyors 1372. vonatszámon „csak” Rusze és Pozsony között közlekedik. Burgaszból és Várnából azonban közvetlen kocsik érkeznek. A legkorábban, Burgaszból induló vonatrész 19.35-kor kezdi el végtelennek tűnő útját és másnap 21.44-re ér Pozsony főpályaudvarra. Innen közvetlen kocsikat továbbítanak Prágáig, melyek a cseh fővárost, csak jócskán éjfél után, a második vonaton töltött éjszaka korahajnali óráiban érik el!

A tengerpart felé történő odautazás során az 1373-as korareggel, 5.35-kor indul Pozsonyból és másnap reggel 8.45-re ér Burgaszba. A nyaralói igényeknek megfelelően tehát reggelente érkezik és esténként indul hazafelé. A vonatról további érdekességek a csomagban található részletes leírásban olvashatóak.

Az 1372-es a 2009-es szezonban már nem közlekedik, így 2008-as utolsó útjai lassan történelmivé válnak, de ez csak tovább fokozza a vonat érdekességét. Az activity-k ezeket az utakat örökíti meg, ezért a 2008-as hivatalos menetrendet és személyforgalmat alkalmaztam.

Az 1372-es a szimulátorban

Az activity-kben Szolnok bejáratnál – a mozdonycserés változatokat kivéve – menetközben csöppensz az 1372-es vezetőállásába egy pénteki napon. Ekkor 3 ZSSK Bc fekvőhelyes, 1 ZSSK_B gyorsvonati egy régi típusú cseh háló- és 2 CD Bc gyorsvonati fekvőhelyes kocsi alkotja a Burgaszból 16.19-kor Szolnokra érkező nemzetközi vonatot, melyet egy 1000-es Szili vontat.

A személyforgalom a 2008-as, hétköznapra érvényes hivatalos menetrendnek megfelelően került megszerkesztésre. A nemzetközi és InterCity vonatok tekintetében a kocsiösszeállítás is valós. A Keleti vágánykiosztása részben a hivatalos hirdetménynek megfelelő, részben a látvány ill. a TS korlátai miatt módosításra került. A Hungária EuroCity-re, a TRAINSET további növelésének elkerülése végett egy ActHU Gigantot tettem.

A csomag 6 activity-t tartalmaz, melyekben különböző forgalmi helyzetekben kell továbbítanod a vonatot. A személyforgalom mindegyik esetben valós, de az életben is gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb késések vagy rendkívüli események, melyek az egész vonal forgalmára befolyással vannak. Ezek modellezése és annak érdekében, hogy az activity sok teljesítés után is izgalmas maradjon 6 változat született, melyek főbb jellemzőit a csomagban található részletes leírás 6. oldalán szereplő táblázat foglalja össze.

Szükséges pálya:

·        120a
Letölthető: innen. 
   (MSTS pályák menüpont)

Telepítési útmutató:

Az ActHU dízel, motor, személy, teher és villany csomagok megléte előfeltétele a telepítésnek. Így amennyiben azok részben vagy egészben hiányoznának, töltsd le és installáld fel őket a lentebb található link segítségével!

1.      Ezt követően készíts biztonsági másolatot a V63.cvf, V63_rv.cvf, az acthu_v46-007.eng és a zrf_v46_eng.sms file-ról!

·        A V63 cvf file-ok helye: Train Simulator/
TRAINS/TRAINSET/acthu_villany/CABVIEW/V63.cvf

·        Az acthu_v46-007.eng helye: Train Simulator/
TRAINS/TRAINSET/acthu_villany/acthu_v46-007.eng

·        A zrf_v46_eng.sms helye: Train Simulator/
TRAINS/TRAINSET/acthu_villany/SOUND/zrf_v46_eng.sms

2. A zip file kicsomagolása után kapott „1372. sz. nemzetközi gyorsvonat-csomag” nevű könytárban található „Train Simulator” mappát másold be a C:Program FilesMicrosoft Games könyvtárba. (Amennyiben a filekezelőd rákérdez mindent írass felül az activity csomagban lévő file-okkal!)

3. Töltsd le az activity-khez szükséges teljes vonatkészletet innen! Csomagold ki, majd az így kapott „TRAINSET” mappát másold be a Train Simulator/TRAINS könyvtárba! (Amennyiben a filekezelőd rákérdez mindent írass felül az TRAINSET csomagban lévő file-okkal!)

Szükséges trainset

Acthu csomagok (dízel, motor, villany, teher, személy)
Letölthető: innen.

A 3. pontban található linken az activity csomaghoz – az ActHU járműkészleten felül szükséges – összes kocsi, mozdony és hang megtalálható egyben és telepített formában. A feladatok sikeres végigfutása és a játék, ill. valósághű élmény fokozása érdekében az eredeti modelleken számos, kisebb módosítást hajtottam végre. (A módosítások pontos leírását az Olvass el! file-ban összesítettem.) A fenti linken elérhető TRAINSET tartalmaz minden szükséges módosítást. A kiemelt modellek eredeti forrását a csomagban lévő részletesen leírás tartalmazza.

Extrák

·       A valósághű érzés növelése miatt elkészítettem a Keleti pályaudvar boltozatát. Az objektumot szintén tartalmazza az activity csomag, az „1372.sz. nemzetközi-gyorsvonat-csomag” mappában elhelyezkedő „Extrák” című könyvtárban. Az ott található telepítési útmutató segítségével, egy gombnyomással felinstallálható. Modellezésben nem vagyok jártas, ezért az objektumot csak javításnak, a profik számára pedig gondolatébresztőnek szánomJ

·       A játékélmény változatosságának fokozása érdekében – a 6 activity-n kívül – 10 db plusz játékos consist-ot is létrehoztam, melyekre bármikor lecserélhető az eredeti. Ezek a CONSISTS könyvtárban találhatóak „1372. (fantázia 1-8.)”, „1372. (2008.júl.6.)” és „1372. (Várna )” néven. Ajánlom közülük az utolsó előttit, mely a 2008. júl. 6-án, vasárnap közlekedett 1733-as valós kocsiösszeállítását tartalmazza. A Várna elnevezésű consist a Várnából érkező szerelvényt takarja. A Gigant-fanatikusok figyelmét pedig szeretném felhívni a fantázia 8-ra, amelyben az 1372-es és 1373-as teljes burgaszi és várnai járműállománya felsorakozik, összesen 15 kocsival és egy gyönyörű Giganttal!

Megjegyzés: az „A”-„B” változatokban bármely consist használható, a „C”-„E” verziókban azonban a 2008.júl.6-i és a fantázia 8. – a vonat hosszúsága miatt – már nem, az „F” verzióban pedig csak az eredeti vagy azzal szinte teljesen megegyező hosszúságú vonat alkalmazható!

Videó

·       A valós, 2008. július 6-án közlekedett vonatról egy videó is látható itt, amint éppen Aradról jár ki a magyar határ felé egy román villanymozdonnyal. A szerelvény végén lévő lengyel hálókocsi Lőkösházánál leakadt, mert azt a 2 órával később érkező CRACOVIA nemzetközi gyors továbbította Szolnok – Hatvan – Miskolc – Kassa útvonalon át Krakkóba.

*     *     *

Szívesen nyújtok segítséget, illetve várok építő jellegű észrevételeket, javaslatokat a szilev@gmail.com e-mail címen.

Jó vonatozást mindenkinek!

-> LETÖLTÉS

<< visszaKépgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!