BejelentésTRAIN SIMULATOR ACTIVITIES
by LEVIBOY

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
476. METROPOL EuroNight kiadva!

Az Alföld 5.1-es frissítésében kiadásra került a 476. METROPOL EuroNight-csomag, az általam továbbfejlesztett új, magyar jelzőrendszerrel együtt. A frissítés letölthető erről a linkről: http://jadro.yofej.hu/files/ downloads/alfold_51.exe , a szükséges járműállomány pedig innen, a honlapról, a Trainset menüpontnál.

tovább >>


Új jelzőrendszer az Alföld 5.1-re

Az Alföld 5.1-re általam készített és telepített új fejlesztésekről bővebb információt és activityszerkesztéshez szükséges fontos tudnivalókat itt olvashatsz.

tovább >>


2009.12.24. Tervek - Alföld 5. Activity Pack

Az Alföld 5. valóban szép ajándék mindannyiunk számára. Az activity-k szempontjából viszont rossz hír, hogy amit az Alföld 4-re már elkészítettem azokat most újból meg kell csinálnom az 5-re is: ingavonattal is járható Nyugati elkészítése (ezt tegnap éjjel elvégeztem) és az áltlam kidolgozott, új, menetiránytól függő térközjelző-rendszer működőképessé tétele a teljes pályára + tesztelése. Emellett az Alföld 5-ben történt több olyan - amúgy hasznos - módosítás, melyek miatt viszont az activityknél több mindent újból kell kezdeni. A sok késedelem kárpótlásáért majd egy Alföld 5. Activity Pack-ben szeretnék kiadni mindent.

METROPOL EuroNight

JÖN! JÖN! JÖN! Elkészült a METROPOL EuroNight valós forgalmú activity-je az Alföld 4. pályára. A kiadásra a most készülő 2128.sz. zónázóval együtt kerül sor.

FONTOS!

Az 1372-es gyors C. és D. változatához készült egy apró, de fontos javítás! Már fel is került az oldalra. Aki viszont 2009.04.27. előtt töltötte le az act csomagot, attól kérem, hogy töltse le még egyszer!

Kibővített Bombardier Traxx mozdony

Elkészült a D-BTK 185-615-2 pályaszámú Bombardier Traxx villanymozdony éjszakai vezetőállással és kapcsolható kabinvilágítással kiegészített változata.

tovább >>


1372. nemzetközi gyorsvonat-csomag

A 6 activity-t tartalmazó csomagban a Burgas - Pozsony között közlekedő 1372. sz nemzetközi gyorsvonatot vezethetitek az érintett vonalak és a Keleti pu. valós személyforgalma mellett 6 különféle változatban: ideális, késett, rendkívüli körülmények, előzések, mozdonycserék, tolatómozdonyos szolgálatok és egyenként több, mint 30-60 AI vonat!

tovább >>


451-1. nemzetközi gyors

Letölthető a 451-1. sz.Arad - Bp-Keleti pu. között közlekedő nemzetközi gyorsvonat valós személyforgalmú activity-je. A csomag 2 feladatot tartalmaz: egy közel ideális és egy rendkívüli körülmények közöttit, egyenként 33-37 AI vonattal!

tovább >>


Felvidéki vonatozás

Pozsonyból a cseh határig! Kiadásra kerül a Pozsony-Újvárosból Jókútig közlekedő 2014. sz. szlovákiai személyvonat activity, a 2009-es hivatalos szlovák menetrenddel és a ZSR 126-os vonal valós személy- és teherforgalmával.

tovább >>


43599. teher

Elkészült a 43599. sz. éjszakai tehervonat activity-je! A vonatot Szobtól vezetheted a rákospalotai körvasút elejéig, a hivatalos szolgálati menetrend és a 70-es vonal valós személy- és teherforgalma mellett. A kiadásra a most készülő további 2 activity-vel egyidőben kerül sor. KIADVA!

tovább >>

Hogyan fusson gyorsabban a TS?

A Train Simulator-ban a szoftverfejlesztők sajnos jónéhány dolgot nem kielégító módon oldottak meg. Ilyen pl. a TS "motorja". A játék még az alappályákon és alacsony felbontású textúrával készült járművekkel is enyhén szaggatt. Ez a jelenség egyre jobban fokozódik
-
minél kidolgozottabb pályán,
- minél többvágányú állomáson,
- "felfedező" helyett "activity" módban és
- minél nagyobb AI forgalom mellett haladunk.
Természetesen a nagy felbontású (2048x2048) textúrákat használó járművek is előidézhetik a szaggattást, de ez inkább gépfüggő. Az előzőek viszont azért kellemetlenek, mert a processzor sebességének, a memória és a videókártya méretének növelésével sem lehet őket teljes mértékben kiküszöbölni. Maga a TS hibás, mert még az alappályákon sem tud tökéletesen egyenletesen futni, ezért ebből következően sajnos a jó minőségben megszerkesztett, nagy pályarendszereken még jobban szaggatt.
A futás gyorsítását három dimenzióban lehet és érdemes javítani:

1. A számítógépünk fejlesztése.
Erre csak akkor van szükség, ha gépünk mélyen alatta van a következő "minimumnak":
- 2 GHz-es Dual Core processzor,
- 2 GByte memória,
- 256 MB videókártya (nem noname-es)
Senki ne áldozzon feleslegesen, ha a fentiek nem teljesülnének, csak akkor, ha az alábbi két pont sem segít és akkor is csak megfontoltan. Pl. személyes tapasztalat, hogy bár sokan 512 MB-os videókártyát javasolnak komolyabb pályákhoz, de az 512-es berakását követően is pontosan ugyanaz volt a helyzet, mint előtte. Nem lett tökéletesebb vele a futás, az FPS értékek is ugyanazok maradtak.

2. Helyes grafikus beállítások.
Kezdjük a videókártyánál! Ha van olyan opciója, hogy különböző programokhoz más-más beállítások alkalmazhatóak, akkor ezt használjuk és a módosításokat csak a TS-re érvényesítsük, annak érdekében, hogy más játékokat ne érintsen. Ezt követően nézzük végig az összes állítási lehetőséget és olvassuk el a hozzájuk fűzött rövid leírásokat. Mindig azt az opciót állítsuk be, amelyik - a minőség rovására - növeli a teljesítményt, azaz a futás gyorsaságát és egyenletességét. Ilyen pl. a fejlett vonalsimítási beállítások kikapcsolása vagy lejjebb vétele, de emellett a komolyabb videókártyáknál számos teljesítménynövelő lehetőség áll rendelkezésre. Ezek hatására ugyan enyhén romlik a minőség vagy az állókép, alig észrevehetően "cseppfolyósabbá" válik, de egy száguldó vonatot vezetve ez nem lesz érzékelhető. Ellenben az állandó szaggatás sokkal zavaróbb és azonnal észrevehető egy mozgó járművön. Ha minden opciót kihasználtunk, de a futás egyenletessége - a látvány érezhető elcsúfítása nélkül - még nem kielégítő, akkor folytassuk a beállításokat a TS-nél!

Az Options menüpontban az Advanced display fül alatt számos módosítást tudunk végrehajtani, mely könnyebbé teszi a futást. Sajnos biztos recept nincs, ezért érdemes itt is egyénileg kikísérletezni a legjobb beállítást. Mielőtt bárki hosszú próbálgatásokba kezdene el kell áruljam, hogy tulajdonképpen csak két dolog megváltoztatása az, ami igazán látványosan javítja a futást:
- Az egyik a pályán megjelenő objektumok sűrűségének csökkentése ( ). Ha ezt 100 %-tól kisebbre állítjuk, akkor bizonyos objektumok nem fognak megjelenni a pályán, ezáltal kevesebbet kell a TS-nek dolgoznia, így javulni fog a futásteljesítmény. A dolog szépséghibája, hogy ezzel csökken a játékélmény... (Bizonyos százalék alatt pl. már az utakat sem fogjuk látni, ami elég zavaró lehet.)
- A másik ugyanilyen hatékony, de sokkal kevesebb áldozattal járó megoldás az, hogy csökkentsük a látótávolságot ( )! Ennek következtében csak annyi fog történni, hogy nem látunk el előre 2000 méterig. Ezzel nem keletkezik tragédia, mert a TS-ben egyrészt ennél a beállításnál is max.1500-1600 méterre látunk el, másrészt pedig a látványbeli különbség alig észrevehető. Állítsuk be mondjuk 750 métert (a minimum 500 méter)! Ez egy jó kompromisszum, mert még nyílegyenes pályán is alig látható a különbség a maximumhoz képest - kanyargós szakaszokon pedig teljesen megegyezik azzal - ugyanakkor a TS-nek csak harmadannyi objektumot kell a memóriában tartania. A futás jól érzékelhetően javulni fog.

3. A legkézenfekvőbb és egyik leghatásosabb módszer mégis a következő:
- Egyszerre mindig csak egy pálya legyen a TS-ben! Lehet több is feltelepítve, de mindig csak az maradjon a ROUTES könyvtárban, amelyiket használjuk! A többit mozgassuk át egy - általunk tetszőlegesen létrehozott - "Pihenő pályák" című könyvtárba.
- Ugyanígy járjunk el az activity-kkel és minden hozzájuk szükséges file-al! Egyszerre csak egy activity-t telepítsünk fel, azt amelyikkel éppen játszunk. A következő feltelepítése előtt mindig ürítsük ki az ACTIVITIES, SERVICES, PATHS,  TRAFFIC és CONSISTS könyvtárakat! A TRAINSET könyvtárban is mindig csak azok a kocsik és mozdonyok szerepeljenek, melyek épp használatban vannak! A honlapon lévő activity-k esetében a folyamat nagyon egyszerű, mert elég mindig a fenti 6 könyvtárat egy az egyben kitörölni és a következő activity-t egy gombnyomással a Train Simulator mappába bemásolni. Kivétel a TRAINSET könyvtár, mert itt az ActHU csomagokat és a DEFAULT mappát mindig meg kell hagyni!
- Tovább javíthatjuk a teljesítményt ha a SAVES könyvtárból kitöröljük a nem használt - vagy már nem használható - mentéseket. Legjobb, ha ezt a mappát is teljesen kiürítjük.
Ezzel a módszerrel szemmel láthatóan javulni fog a futás, mert mind a TS eredeti hibáját, mind a gépünk hiányosságait csökkenti.

-> Nyomtatható verzió letöltése

<< vissza
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?km [ 2010-07-04 14:14 ]

3. ponthoz javaslom a Train Store nevű zseniális programot, melynek fő profilja a leírtak elvégzése, plusz tud még egysmást.
http://www.europeanbahn.co.uk/Train_Store.htmPlavecz János [ 2009-09-01 09:08 ]

Szia!

Tudnál konkrét videokártyát ajánlani? Én abban vagyok gyenge és most szeretnék venni egyet.

Köszi!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!